Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne
8 Mai 2019 | 1435 vizualizari
Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza

 Retete pentru mese in familie

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 25 grame unt
  • 300 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 litru supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 150 grame chorizo
  • 600 grame spanac proaspat
  • 150 grame branza Feta sau telemea

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat. Se adauga supa treptat, amestecand frecvent si asteptand ca aproape tot lichidul sa fie absorbit inainte de a mai adauga supa. 

Intre timp, se indeparteaza invelisul carnatului si se taie in felii. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, 5 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga spanacul in grasimea ramasa in tigaie si se amesteca pana se inmoaie. 

Se adauga 1/3 din cantitatea de branza in risotto si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste cu felii de chorizo, spanac si restul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Postat de camelia75

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi. 1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. 2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe...

Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de MotanLaOale

Chiftele marinate

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2019, 23:26
Bun ,bun !
la 08.05.2019, 23:30
la 09.05.2019, 04:57
Suuuper !!!!Dac-i cu chorizo ,este bun )
la 09.05.2019, 09:51
Bunaciune!
la 09.05.2019, 20:02
Arata bine preparatul!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking