Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
18 Aug 2016 | 3365 vizualizari
Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Ingrediente

  • 5 rosii potrivite si nu foarte tari
  • 50 gr sardine din conserva
  • 70 gr ton file din conserva
  • 1 ardei copt rosu
  • 2 inimi anghinare de la borcan
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin. Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert.

Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam sa se racoreasca. Sardinele le scurgem de ulei, le scoatem sira din mijlocul lor si le maruntim. Tonul il rupem bucatele iar inimile de anghinare le tocam. Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Amestecam intr-un bol tonul, sardinele si anghinarea. Adaugam orezul, ardeiul rosu si parmezanul ras. Le amestecam pe toate, apoi presaram sare, piper si la final, patrunjelul verde tocat marunt. Cu acest amestec umplem rosiile scobite. Pulpa de rosii o punem in blender cu uleiul de masline, busuiocul uscat si putina sare. Ii dam cateva pulsuri pana obtinem un suc.

Turnam acest suc intr-un vas de ceramica, apoi asezam rosiile umplute. Punem capacul deasupra vasului, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 35-40 de minute. Incercam rosiile cu o furculita sa vedem daca sunt patrunse. Dupa acest timp, scoatem capacul si le mai lasam 5 minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin si sunt bune de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute vegetariene

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender. Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si...

Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Postat de xana

Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2016, 19:36
Ce bine suna reteta,ce frumos arata preparatul si ce bun o fi!
la 18.08.2016, 19:40
Ce idee faina!
la 18.08.2016, 19:51
yaamy 😂😂
la 18.08.2016, 20:10
Arata grozav...pana la urma cred ca vei incepe sa papi peste Rocsi scumpo!
la 18.08.2016, 20:39
bune bune

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking