Ingrediente
- -750 gr rubarba
- -coaja de la o lamaie
- -100 gr green sugar
- -750 ml vin spumant
- -10 gr gelatina
- -apa
Mod de preparare
Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.
Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.
Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.
Dizolvam gelatina in putina apa rece .
Intr-o alta oala puneti la incalzit vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place si de preferinta dulce sau demisec.
Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatina dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.
Oprim focul .
In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant . Lasam sa se raceasca la temperature camerei si apoi punem la frigider .
Este foarte bun daca folositi un vin spumant bun .
Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|