Rulada cu branza la tigaie

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2014 | 6308 vizualizari
Rulada cu branza la tigaie

Ingrediente

  • Aluat:
  • cca 500 gr faina alba
  • Sare dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • Putin zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de mac
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • cca 250 gr.branza telemea
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura smantana grasa
  • marar verde
  • In plus:
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar.

Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.

Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.

Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem amestec de branza in strat generos, rulam strans aluatul,apoi prin rulare pe masa infainata intindem rulourile obtinute cat mai subtire, astfel incat in timpul prajirii sa se patrunda si aluatul de la mijloc.

Taiem rulada bucati dupa preferinta.

Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, asezam bucatile de rulada obtinute si le prajim la foc potrivit pana capata culoare aramie.

Se scot pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.

Servim rulada fierbinte cu bere rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor

Postat de AlexTeacher

Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor

Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.  Intercalam apoi ambele tipuri de...

Citeste continuarea

Rosii pizzaiola

Postat de caroline

Rosii pizzaiola

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2014, 21:32
Ce faine
la 12.09.2014, 21:35
buna buna
la 12.09.2014, 21:48
Super
la 12.09.2014, 21:53
la 12.09.2014, 23:00
Bravo!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking