Rulada cu branza la tigaie

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2014 | 6283 vizualizari
Rulada cu branza la tigaie

Ingrediente

  • Aluat:
  • cca 500 gr faina alba
  • Sare dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • Putin zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de mac
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • cca 250 gr.branza telemea
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura smantana grasa
  • marar verde
  • In plus:
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar.

Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.

Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.

Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem amestec de branza in strat generos, rulam strans aluatul,apoi prin rulare pe masa infainata intindem rulourile obtinute cat mai subtire, astfel incat in timpul prajirii sa se patrunda si aluatul de la mijloc.

Taiem rulada bucati dupa preferinta.

Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, asezam bucatile de rulada obtinute si le prajim la foc potrivit pana capata culoare aramie.

Se scot pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.

Servim rulada fierbinte cu bere rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

Postat de merisor67

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare. Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei. Adaugam apoi o parte din faina...

Citeste continuarea

Placinte Ardelenesti

Postat de Corina33

Placinte Ardelenesti

Se pregateste prima data aluatul : amestecam faina cu sarea intr-un bol. Separat frecam drojdia cu putin zahar, cat sa se lichefieze, adaugam si putina apa calda si o turnam peste faina unde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2014, 21:32
Ce faine
la 12.09.2014, 21:35
buna buna
la 12.09.2014, 21:48
Super
la 12.09.2014, 21:53
la 12.09.2014, 23:00
Bravo!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking