Rulada cu dulceata de visine

Postat de diaconta in Prajituri
18 Oct 2016 | 6183 vizualizari
Rulada cu dulceata de visine

Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva. Până la urmă am amânat ceea ce vroiam să pregătesc azi,deoarece gătisem şi prea multă mâncare. Pentru acest desert,mi-a prins tare bine dulceaţa de vişine pregătită ,care aştepta cuminte în cămară.Nu a trebuit decât să pregătesc foaia de ruladă şi crema de ciocolată.

Ingrediente

Foaia de ruladă:

  • 4 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie

Umplutura:

  • Dulceaţă de vişine(un borcan de 400 g)

Crema de ciocolata:

  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 200 g ciocolata 40% cacao
  • 1 lingura Sheridan’s

Mod de preparare

Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm).

Am separate albusurile de galbenusurile oualor.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul.

Cu o paleta am încorporat usor galbenusurile,iar apoi faina.

Am rasturnat compozitia în tava, în care am pus hârtie de copt unsa cu putin unt.

Am nivelat,apoi am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Am rasturnat blatul pe o alta hârtie de copt,am îndepartat-o pe cea care a fost în tava,apoi am rulat usor împreuna cu hârtia de copt,având grija sa nu se rup a foaia.

Am pus-o apoi si într-un prosop usor umed.

Am lasat-o pâna s-a racit,apoi am derulat-o,am pus dulceata de vişine si am rulat la loc.

Pentru crema de ciocolata,am înfierbântat smântâna pentru frisca,apoi am pus ciocolata rupta bucati.

Am lasat pâna ce ciocolata s-a topit,apoi am amestecat cu un tel,pâna ce compozitia a devenit catifelata.Am adaugat si lichiorul.Dupa ce s-a racit,am lasat-o la frigider cam 2 ore.

Am lasat 2-3 linguri din compozitie pentru ornat,iar restul l-am mixat pâna ce am obtinut o crema pufoasa.

Am pus crema peste rulada mea si am ornat cu ciocolata ramasa.

Se poate servi imediat dar e mai bine daca o mai lasati putin la frigider.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Postat de andaoana

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Rulada bicolora cu dulceata de visine

Postat de panacris

Rulada bicolora cu dulceata de visine

Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2016, 23:49
Hi-hi . Acu 'vii cu desert ? Si ce vrei sa se altereze pana peste trei zile )
la 18.10.2016, 23:52
dar ce e peste 3 zile Mihaela?
la 19.10.2016, 06:31
Acum ar merge o feliuta!!! Chiar doua!
la 19.10.2016, 07:23
Pe timpuri , cand nu eram speriat de diabetul din familia mea, as fi mancat -o toata.Acum stau si salivez, dar o bucatica tot iau.
la 19.10.2016, 07:29
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking