Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Postat de gaby_d in Prajituri
7 Iul 2014 | 6161 vizualizari
Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri confetti
  • un vf. cutit sare
  • Pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra
  • In plus
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 4 linguri confetti

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul.

Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec.

Adauga apoi galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, si omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular!), usor, usor.

La final adauga confetti.

Intr-o tava de 25/30 cm, tapetata cu hartie de copt, pune amestecul lingura cu lingura si niveleaza cu o spatula.

Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu timp de 20 de minute.

Il lasi un minut sa se racoreasca apoi il rastorni pe o alta hartie de copt pe care ai presarat zahar tos.

Rulezi blatul cald si il lasi sa se raceasca complet, rulat in hartie.

Il desfaci usor si intinzi pe toata suprafata 3 linguri de dulceata de capsuni.

Mixezi frisca cu smantana si zaharul pudra pana ajungi la consistenta dorita.

Intinzi frisca peste blatul cu dulceata pastrand 2 linguri.

Rulezi strans si dai rulada la rece pentru 30 de minute.

O scoti si cu ajutorul unui cutit intinzi pe toata suprafata frisca ramasa.

Cu ambele maini iei rulada si o invarti pe toate partile intr-o tava in care ai pus confetti, imbracand-o uniform intr-o hainuta multicolora.

Dai rulada la rece si o portionezi dupa o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura condimentata

Postat de privatelaura

Prajitura condimentata

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat. Pentru foi: Batem albusurile spuma,...

Citeste continuarea

Macarons

Postat de Lia1

Macarons

PREPARARE COCHILII BEZEA Gramajul se va respecta intocmai. Ca sa nu aveti pierderi de material, cantariti albusul si apoi calculati cu regula de trei simpla restul ingredientelor respectand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 09:33
As cere da' ...na! Tare faina-i!
la 07.07.2014, 09:37
la 07.07.2014, 09:38
ce vesela e , si cred ca a fost tare buna
la 07.07.2014, 09:42
simpla
la 07.07.2014, 09:42
Ce mult ar place piticilor mei

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking