Rulada cu gem de prune

Postat de pity19 in Prajituri
20 Iun 2014 | 3412 vizualizari
Rulada cu gem de prune

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de :

  • 6 oua proaspete
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina cu varf
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Umplutura :

  • un borcan gem de prune ( de casa am folosit eu )

Decor :

  • frisca la tub ( pentru decor )

Mod de preparare

Blat : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu o lingurita de zahar , galbenusurile le frecam cu zaharul ramas ; Treptat adaugam faina impreuna cu praful de copt la galbenusuri , amestecand de jos in sus ; Adaugam compozitia peste spuma de albusuri , amestecam de sus in jos bine ; Luam 5 linguri din compozitie , adaugam cacaoa si amestecam ; Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si punem compozitia , intindem bine cu o paleta de lemn ; Compozitia cu cacao o punem cu ajutorul unei linguri treptat peste blat ; Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30-40 minute!

Cand blatul s-a copt  , indepartam foaia de copt , luam un prosop pe care l-am umezit cu putina apa , punem blatul pe prosop  , incepem sa rulam cu grija sa nu se rupa ; Lasam pana blatul s-a mai racit ;

Umplutura : Desfacem blatul  , cu o lingura de lemn incepem sa punem gem si intindem bine ; Luam o folie alimentara , rulam blatul si infasuram in folia pregatita ; Lasam cca 20 de minute sa stea asa dupa care desfacem si taiem feliute ;

Ornam cu frisca!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu mere si gem de prune

Postat de medioto59

Rulada cu mere si gem de prune

Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu...

Citeste continuarea

Tort de sarbatoare

Postat de Creatsa

Tort de sarbatoare

Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2014, 14:07
la 20.06.2014, 16:06
Ce-mi place!
la 20.06.2014, 20:44
la 20.06.2014, 21:36
O bunatate!
la 21.06.2014, 12:44
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking