Rulada cu fructe si crema de frisca

Postat de simona72 in Prajituri
13 Feb 2015 | 4598 vizualizari
Rulada cu fructe si crema de frisca

Va aduc un desert pentru wekeend, tare bun si usurel de facut dar si de mancat. Il adaptati in functie de ingredientele pe care le aveti in frigider, de gusturile si preferintele voastre...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra olandeza
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • pentru umplutura de fructe:
  • 250 gr afine
  • 350 gr cirese
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml sirop de fructe de padure
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3-4 linguri apa rece
  • pentru crema de frisca:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr smantana grasa 25%
  • 100 ml lapte condensat
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml sirop din flori de soc
  • 1 plic gelatina granule

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezea. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se amesteca usor cu un tel tip para, de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Pe un prosop curat si umed se pune blatul cald, se ruleaza in prosop si se lasa sa se raceasca.

Pentru umplutura de fructe: fructele congelate le-am pus intr-o craticioara cu fund dublu. Am adaugat siropul din fructe de padure si am pus craticioara pe foc mic, sa se dezghete fructele mai usor. Daca stiti din timp ce desert vreti sa faceti, scoateti fructele mai din timp si le lasati sa se dezghete. Cand fructele incep sa clocoteasca adaug peste ele 2 linguri de zahar, in functie de cat de dulci le doriti sau cat de acrisoare sunt fructele si amidonul desfacut in cateva linguri de apa rece. Amestecam si lasam pe foc pana fructele si sosul se leaga si devin ca o budinca. Se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema de frisca: se pune gelatina la inmuiat in siropul din flori de soc sau apa rece, dupa caz. Se lasa la hidratat 10 minute se pune in laptele condensat cald si se amesteca pana se dizolva. Daca mai necesita se mai poate pune putin pe aragaz pana obtineti dizolvarea completa a gelatinei...Frisca se mixeaza cu zaharul pana capata consistenta, se adauga treptat smantana, iar la urma gelatina dizolvata si racita. Se da la frigider pana crema incepe sa se intareasca, dar sa poata fi intinsa peste blat.

Pentru asamblare: pe o folie alimentara se pune blatul desfacut si racit. Peste blat se pun fructele, se distribuie fructele uniform si se niveleaza cu lama unui cutit. Peste fructe se pune crema de frisca si se ruleaza blatul cu umpluturile in folia alimentara. Se aduna bine capetele si se da rulada la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Se portioneza si se serveste cu pofta! Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu fructe si crema de frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini rulada cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini rulada cu zmeura

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Postat de momo121

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Pentru Blat:        Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2015, 10:23
buna buna
la 13.02.2015, 10:25
cred ca o sa fie o avalansa de praji cu fructe, toti vom vrea sa golim congelatoarele pt noul sezon de depozitare arata apetisant
la 13.02.2015, 10:27
ce faina e Lia, si eu am inceput sa umblu la congelator, doar ca am cautat visine si am dat peste zmeura )
la 13.02.2015, 10:27
Motanel
la 13.02.2015, 10:29
Lia, la inceput taiam cate o felie subtire din ea sa ne ajunga, apoi ne uitam si alegeam feliile cele mai groase

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking