Rulada cu sunca si branza de capra

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2016 | 2629 vizualizari
Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 50 ml ulei

Pt. umplutura:

  • 400 g branza de oaie
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 10-12 felii sunca
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin apoi se lasa 5-10 minute sa dospeasca. Dupa ce a crescut se toarna uleiul si aproximativ 400 ml lapte caldut. Se amesteca dinspre interior spre exterior cuprinzand pana la final toata faina. In cazul in care mai este nevoie se mai adauga lapte caldut. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se pune la dospit intr-un loc calduros si fara curenti de aer. 

Intre timp se prepara umplutura. Se amesteca branza cu oul si smantana. Se mai adauga sare dupa gust si piperul. Gogosarul se spala si se taie cubulete.

Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, se imparte in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa cu putin ulei, intr-o forma dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu jumatate din crema de branza. Pe una din margini, pe lungime, se aseaza sunca una langa cealalta, se pune pe mijloc gogosar rosu dupa care se ruleaza cat mai strans, pe lungime. Se pune pe tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat si cu restul ingredientelor. Se mai lasa sa creasca cca jumatate de ora in tava apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop curat pana in momentul servirii. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu sunca si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciuperci umplute cu carne si branzeturi

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu carne si branzeturi

Ciupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se...

Citeste continuarea

Aperitiv muffins cu ou

Postat de rocsi_1612

Aperitiv muffins cu ou

Intr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2016, 19:07
Imi place sigur
la 02.01.2016, 19:10
Sigur nu-i branza de tap?
la 02.01.2016, 19:12
Foarte buna
la 02.01.2016, 19:13
la 02.01.2016, 19:21
Cleme

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking