Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
26 Apr 2015 | 4962 vizualizari
Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Trebuie să încep prin a spune că această ruladă este un moft pe care de mult aveam în plan să mi-l fac. Dacă blogul se numește Culinary Rainbows, atunci de ce să nu fie un curcubeu până la capăt? Un curcubeu pe cerul gurii. :)) Ador această ruladă pentru culorile care emană veselie și pentru textura umedă a blatului; pentru umplutura de brânză albă și pufoasă ca și un norișor, dar și pentru gustul vanilat, nu foarte dulce.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • o linguriță cu extract de vanilie
  • coloranți alimentari în culorile curcubeului
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 ml frișcă
  • 70 ml lichior de ouă
  • o lingură cu miere de albine
  • 50 g ciocolată albă
  • o linguriță cu extract de vanilie

Mod de preparare

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.

   Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am încorporat toată făina.

   Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.  

   Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 ) cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând, vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.  

   Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade.   

   Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.  

   Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânza.  

   Am omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.   

   În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.  

   Poftă bună!   

   P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta și-mi asum prepararea ei. :)    

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Postat de gicuta69

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cafea

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de cafea

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana spuma devine lucioasa, apoi adaugati zeama de lamaie. Puneti vanilia,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2015, 17:24
Foarte frumoasa
la 26.04.2015, 17:25
Arata intr-un mare fel! Felicitari pentru ideea minunata, ce mai ... esti talentata!
la 26.04.2015, 17:34
Mulțumesc frumos, fetelor!
la 26.04.2015, 17:55
Ce sa mai zic,ca am ramas un pic muta,eu care cam trancan.....felicitari,ai talent cu carul....
la 26.04.2015, 17:59
Mulțumesc, Cleme dragă!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking