Ruladă de spanac cu brânză

Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri
20 Ian 2014 | 12888 vizualizari
Ruladă de spanac cu brânză

Despre spanac știți, cu siguranță, că are un conținut mare de fier. Conținut care este de fapt unul moderat. :) Este totuși bogat în substanțe nutritive, o ceașcă cu spanac oferind aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A care ajută la menținerea sănătății pielii și a umidității acesteia, luptând împotriva Psoriazisului, acneei și a ridurilor. Mai mult decât atât, spanacul oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina C, acid folic, fibre, calciu și vitamina K responsabilă de producerea de proteine ce previn formarea calciului în țesuturi și care ajută la coagularea sângelui. O cană cu spanac pe zi luptă, de asemenea, împotriva declanșării aterosclerozei, bolilor cardiovasculare și accidentelor vasculare cerebrale. Sper că v-am fost de folos cu aceste informații. Iar acum să trecem la rețetă:

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă )
  • 3 ouă
  • 250 g făină cernută
  • 4 linguri cu smântână
  • o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 100 g unt moale
  • 300 g brânză de vaci ( nu uscată )
  • câteva măsline verzi fără sâmburi
  • jumătate dintr-un ardei gras roșu
  • două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )
  • sare după gust

Mod de preparare

Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am încorporat spuma din albușuri în compoziția cu spanac. Ingredientele de crescut le-am adăugat la urmă.
Într-o tavă de 30/40, tapetată cu hârtie de copt am turnat compoziția obținută. Am copt-o timp de 15 minute la 180 de grade în cuptorul încins.

Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.

Am mixat brânza împreună cu sarea până a devenit omogenă. Am adăugat untul moale ( la temperatura camerei ), smântâna și am continuat să mixez până când am obținut o cremă fină din brânză. La final am completat gustul cu ardeiul și măslinele tăiate cubulețe.

Între timp, blatul s-a răcit și a luat forma ideală pentru a-l umple. Odată pregătită rulada, am înfășurat-o în folie din plastic ți am ținut-o vreo oră în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de spanac cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rulada cu crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv rulada cu crema de branza

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 22:35
interesant
la 20.01.2014, 22:36
Arata de milioane
la 20.01.2014, 22:40
Ce bine arata!
la 20.01.2014, 22:40
Minunata!
la 20.01.2014, 22:45
Mulțumesc fetelor, a fost prima mea ruladă!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking