Rulada din albusuri cu crema de vanilie

Postat de MotanLaOale in Prajituri
29 Ian 2013 | 49134 vizualizari
Rulada din albusuri cu crema de vanilie

Idea blatului am luat-o de la Ancuta! Foarte buna a iesit! A disparut instant!

Ingrediente

  • RULADA
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de vanilie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm)

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor.

Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

pentru crema se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.

Se pune in frigider pana se raceste rulada.

Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.

Se ruleaza si se strange in folie alimentara.

Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.

Se taie felii si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Eu nu am mai presarat zahar pudra ca era dulce dulce!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 21:01
ce fain a iesit
la 29.01.2013, 21:01
Este de retinut ca am niste albusuri in congelator
la 29.01.2013, 21:01
Vai, ce frumoasa ti-a iesit! Bravo, Motanel!
la 29.01.2013, 21:03
Si din asta am gustat si a fost foarte buna
la 29.01.2013, 21:06

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking