Rulada din foietaj cu omleta si carnati

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2014 | 9176 vizualizari
Rulada din foietaj cu omleta si carnati

Omleta este pentru baietii mei, mic dejunul favorit. Aproape in fiecare dimineata isi prepara fie omleta simpla fie in diverse combinatii cu ciuperci, legume sau carne. De data aceasta am vrut sa-i surprind si le-am preparat eu omleta, altfel. Nu stiu daca ati folosit aluat de foietaj Morarita, de cand l-am descoperit il prefer celorlalte, pentru ca este mai usor, mai putin gras. Vi-l recomand cu placere, il gasiti la Kaufland.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj Morarita
  • 3 oua
  • 5-6 felii de cascaval afumat
  • 3 carnati
  • ulei pentru preparat carnatii.
  • putina sare

Mod de preparare

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.

Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

Nu ii prajim mult sa se usuce, doar cat se se topesca putin grasimea din ei, apoi ii scoatem pe prosoape absorbante sa se scurga.

Indepartam toata grasimea de pe ei cu ajutorul prosoapelor de hartie absornbanta si ii lasam sa se raceasca.

Amestecam cele trei oua cu putina sare.

Incingem pe foc o tigaie antiaderenta cu diametrul mai mare, astfel incat omleta sa fie aproape cat foaietajul si prajim omleta in ea, rumenind-o frumos pe ambele parti.

Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 24 cm.

Rasturnam omleta pe un platou si o lasam la racit.

Desfacem aluatul, dar fara a-l intinde mai mult decat este el inpachetat si asezam peste el felii subtiri de cascaval afumat.

Intindem omleta peste feliile de cascaval, iar deasupra asezam carnatii si rulam intai omleta peste carnati, apoi aluatul peste omleta, astfel incat tot aluatul sa fie la exterior.

Marginile laterale ale aluatului le introducem in interiorul ruloului.

Asezam ruloul astfel format intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Este foarte buna, servita cu rosii, ketchup sau muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din foietaj cu omleta si carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu salata verde

Postat de caroline

Omleta cu salata verde

Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita.  Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...

Citeste continuarea

Aperitiv scones cu bacon si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv scones cu bacon si cascaval

Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 13:03
delicioasa
la 30.10.2014, 13:04
la 30.10.2014, 13:07
Vitaminizantă, adică cel puţin după părerea şi pofta mea.
la 30.10.2014, 13:09
Si mie imi place foietajul de la Morarita....deja mi s-a facut foame!
la 30.10.2014, 13:12
Padre mai ales rosiile de alaturi

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking