Ingrediente
- 400 g aluat foietaj
- Crema:
- 4 oua
- 180 g zahar
- 500 ml lapte
- 80 g faina
- 2 plicuri zahar vanilat sau 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu grija (sunt destul de fragile) si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umplu rulourile. Se pun apoi in frigider 2 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|