Rulouri cu dovleac

Postat de MotanLaOale in Prajituri
17 Noi 2016 | 7511 vizualizari
Rulouri cu dovleac

Dupa cum am promis inca o reteta cu dovleac.

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg dovleac
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat.

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.

Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.

Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.

Nu se pune apa.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.

Camd zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule.

La un capat al foii, la mijloc, se pun doua linguri de dovleac si se ruleaza putin foaia peste.

Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.

Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava. (mie mi-au iesit 10)

Se ung cu galbenusul batut bine.

Se reintroduc in cuptorul peincalzit pentru 25-30 minute.

Cand sunt frumos rumenite sunt gata.

Se scot din cuptor si se acopara cu un prosop umed pana se racesc.

Cine doreste poate sa le presare cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara

Postat de oanapl

Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină...

Citeste continuarea

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Postat de sufletista

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2016, 15:20
Hmmm, bune
la 17.11.2016, 15:21
la 17.11.2016, 16:09
arata bine!
la 17.11.2016, 16:14
Faine!
la 17.11.2016, 16:23
Delicioase!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking