Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
21 Aug 2017 | 3967 vizualizari
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Pentru această rețetă minunată, m-am inspirat de la Madi (https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-de-vinete-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-64053.html) și îi mulțumesc de idee. Eu am adăugat în plus 1/2 ardei capia și am înlocuit mărarul cu pătrunjel. La final, nu am mai introdus preparatul în cuptor pentru 5 minute, ci l-am pregătit pe aragaz la foc iute.

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 1/2 ardei capia
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • câteva roşii cherry
  • 40-50g caşcaval ras
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel
  • smântână pentru servit
  • ulei

Mod de preparare

Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte.
Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi adaugi puţină apă și lași să se înmoaie.

 După ce s-au înmuiat, adaugi pasta de tomate, condimentele şi roşiile tăiate în jumătate și fierbi sosul la foc mic până mai scade. Dai deoparte de pe foc și adaugi caşcavalul ras și rulourile de vinete. Le stropești cu smântână și le mai lași să clocotească la foc iute pentru 5 minute. Le poți transfera în alt vas și le poți pune la cuptor pentru 5 minute. Presari pătrunjelul tocat și le servești atât calde, cât şi reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Postat de mirela0911

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 13:40
Buna!
la 21.08.2017, 14:11
la 21.08.2017, 14:13
Bune!
la 21.08.2017, 14:14
la 21.08.2017, 15:56
O bunătate de preparat!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking