Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Postat de merisor67 in Prajituri
19 Mai 2014 | 211395 vizualizari
Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica Mi-a fost pofta de salamul clasic de biscuiti si imediat l-am prestat si tot imediat s-a mancat! Salamul de biscuiti este un desert delicios si nostalgic, apreciat in multe culturi si gatit in multe variante.

Ingrediente

  • Ingrediente Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica
  • 400 gr biscuiti Petit Beurre
  • 150 gr rahat
  • 100 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Cum se prepara Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut.

Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.

Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim, dar nu prea rau.

Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.

Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul, mestecand din cand in cand.

Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.

Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.

Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos, apoi il pudram cu cacao sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Se poate servi alaturi de frappe de cafea sau lemon ice tea. Recomandam si ciocolata de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Alba ca Zapada

Postat de Dya

Alba ca Zapada

  Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare....

Citeste continuarea

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata

Postat de Corina33

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata

Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 19:32
Ce frumos e!
la 19.05.2014, 19:32
Clasicul e cel mai bun!
la 19.05.2014, 19:33
Multumesc, Mena!
la 19.05.2014, 19:35
Asa este, Cris, doar stafidele sunt in plus fata de reteta veche
la 19.05.2014, 19:37
Bunnnn!

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking