Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Postat de Oana in Prajituri
31 Ian 2017 | 28253 vizualizari

Salam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!

Ingrediente

  • 450 gr biscuiti
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 250 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 80 gr miez de nuca
  • 80 gr stafide
  • 150 rahat taiat cubulete
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete.
Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana incepe sa fiarba. Adauga apoi untul si amesteca pana se topeste.
Pune stafidele in crema fierbinte, ca sa se hidrateze putin, apoi adauga esenta de rom si coaja de portocala.
Omogenizeaza bine si toarna compozitia peste biscuiti. Amesteca totul bine, pana ce crema intra in biscuiti.
Pregateste doua folii de plastic si imparte compozitia in doua. 
Ruleaza strans cele doua salamuri de biscuiti  in folie de plastic si apoi pune-le si in folie de aluminiu. Lasa la frigider 4-5 ore pana se intaresc bine, apoi poti sa tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu cirese si sos de fragute

Postat de timea

Prajitura cu cirese si sos de fragute

Spalam mai intai ciresele si le indepartam samburii. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2017, 18:15
bun bun
la 31.01.2017, 19:01
la 31.01.2017, 19:08
Bun !
la 31.01.2017, 19:24
la 31.01.2017, 20:19
De cand nu am mai mancat o feliuta de salam de biscuiti!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking