Salam din Marshmallow

Postat de Lia1 in Prajituri
13 Mai 2014 | 4071 vizualizari

Istoria Marshmalow (nalba) este frumoasa. In Egiptul antic, seva din tulpina de nalba (Althaea officinalis) era folosita in scopuri terapeutice dar abisnuiau sa o combine cu nuci si miere, devenind un desert foarte pretuit la acea vreme. Versiunea mai târzie de reteta franceza, numit Pate de guimauve (sau "guimauve" pe scurt), a inclus in bezea albusul de ou si a fost de cele mai multe ori ori aromatizat cu apa de trandafir. O alta reteta pre-moderna, foloseste maduva plantei de nalba, mai degraba, decât seva. Tulpina a fost cojita înapoi iar maduva moale si spongioasa a fost fiearta în sirop de zahar si uscata pentru a produce un produs de cofetarie moale, Chewy/gumos. Tot cofetarii francezi de la începutul secolului al 19-lea, au inovat si batut seva mucilaginoasa de nalba cu îndulcitori, pentru a face un produs de cofetarie similar cu bezelele moderne. O alta piatra de hotar în dezvoltarea de marshmallow moderne a fost procesul de extrudare aplicat de americanul Alex Doumak în 1948. Aceasta inventie a permis ca bezelele sa fie fabricate într-un mod complet automatizat. Metoda era ca acestea sa fie produse in Forma cilindrica care este acum asociat cu bezele Marshmalow. Se lamineaza într -un amestec de amidon de porumb si zahar pudra, fin, pulverizat. Aportul meu tinde spre zero la prepararea acestor prajituri :)). Asta, ca sa arate altfel decat ceva gata cumparat. Sa stiti ca sunt de efect pt ca au stat la masa langa checul cu lamaie al Laurei si spre surprinderea mea, toti s-au repezit mai intai la ele. :)) Sunt si puternic aromate de la drajeurile acelea (arome naturale scria pe pachete "chipurile").

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 14.05.2014, 08:42
la 14.05.2014, 09:41
Cred ca-i delicios!
la 14.05.2014, 10:04
foarte interesant si delicios
la 14.05.2014, 10:59
ne surprinzi din nou...ce retete ...
la 14.05.2014, 19:14
Super!
la 14.05.2014, 20:38
Ce bun trebuie sa fie!!
la 15.05.2014, 07:08
Un salam dulce si frumos colorat
la 21.06.2021, 14:39

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking