Ingrediente
- pulpă de viţel cca. 300 g,
- cartofi medii 6 bucati,
- morcovi mai mari 5 bucati,
- telina 1/2 bucata,
- pastarnac 1 bucata,
- ceapa 2 bucati,
- castraveti acri a la Panacris 8 bucati,
- gogosari acri a la Panacris 6 bucati,
- galbenusuri 2 bucati
- mustar 1 lingurita
- untdelemn 500 ml.
Mod de preparare
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!
Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si pastarnacul cu o lingură de sare în cca. 2000 ml apa, rece. Cartofii se fierb in coaja separat în cca. 2000 ml apa rece si 1lingura de sare.
Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii.
Dupa ce s/a fiert carnea se toaca marunt.
Morcovii si cartofii se taie la fel cubulete micuțe.
Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freaca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin uleiul.
Se amesteca usor toate ingredientele si se pune cam 3/4 din cantitatea de maioneza.
Se asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie.
Se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf - reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|