Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Postat de AdrianUdrea in Salate
15 Apr 2022 | 17990 vizualizari
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este cel mai des preparata la noi in bucatarie, pentru ca place tuturor. Nu avem nevoie de o ocazie speciala pentru a o prepara ci doar de timp si de ingredientele necesare.  Pentru Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piept de pui, ciuperci, maioneza, castraveti murati.

Ingrediente

  • Ingrediente Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos
  • 750 gr ciuperci conservate
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 litru de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 4-5 castraveti murati
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 cătei de usturoi
  • 1 lingurita de mustar
  • 350-400 ml ulei de floarea soarelui
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • 1 lingurita cu apa minerala
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde bine la testul cu furculita.

Il scurgem, il lasam sa se raceasca si il tocam marunt.

Scurgem bine ciupercile si le tocam marunt.

Tocam marunt si castravetii murati, apoi ii scurgem bine si pe acestia.

Pentru maioneza curatam usturoiul si il pisam cu sare. Adaugam galbenusul de ou si mustarul si amestecam bine totul, picurand treptat si ulei. Cand maioneza capata consistenta, adaugam putina zeama de lamaie si continuam sa amestecam picurand in continuare ulei. Spre final, adaugam si apa minerala care ofera cremozitate maionezei. 

Amestecam intr-un bol incapator toate ingredientele tocate si maioneza. Mai potrivim gustul salatei cu sare si o punem la rece acoperita, pana in momentul servirii.

La fel de gustoasa este si Salata de telina cu piept de pui, poti incerca si varianta de Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi sau 

 Salata de oua cu ton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Salata cu cuscus si legume

Postat de mitinita

Salata cu cuscus si legume

Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....

Citeste continuarea

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

Postat de RODIMUR

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

Ardeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. Cartofii se spală și se pun în apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2022, 00:15
la 16.04.2022, 07:50
Buna!
la 16.04.2022, 08:38
imi place!
la 16.04.2022, 17:53
Vă mulțumesc frumos!
la 16.04.2022, 21:42
foarte buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking