Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
5 Sep 2017 | 2864 vizualizari
Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah

Ingrediente

  • Pentru Dukkah:
  • 50 grame alune de padure
  • 25 grame seminte de floarea soarelui (doar miezul)
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 linguita oregano uscat
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita fulgi de chili (optional)
  • sare
  • Pentru salata:
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 1 vanata mare
  • 100 grame bulgur integral
  • 1 lamaie
  • 1 lingura otet de mere
  • ulei de masline extra virgin
  • 30 grame menta proaspata
  • Pentru servit:
  • 4 tortilla din faina integrala (sau lipii)
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 50 grame branza Feta

Mod de preparare

Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina. 

Se coc legumele intregi, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare (ceapa se decojeste), pana se innegresc, intorcandu-le frecvent pe toate partile.

Intre timp, se gateste bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se amesteca cu coaja lamaii. 

Se indeparteaza coaja legumelor si semintele ardeilor si se toaca toate in bucati potrivite. Se transfera intr-un bol, impreuna cu sucurile rezultate si se amesteca cu sucul de lamaie, otetul, 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Se toaca frunzele de menta si se adauga peste legume. Se amesteca bine. 

Se incalzesc tortilla/ lipiile intr-o tigaie fara ulei, 30 de secunde. 

Se adauga putin din sucul legumelor peste bulgur, se divide intre cele 4 tortilla, se adauga legumele, iaurtul, branza Feta, frunze de menta si Dukkah deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopida in crusta de bere

Postat de Anett

Conopida in crusta de bere

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...

Citeste continuarea

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Postat de andaoana

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale. O scurgem de apa si o lasam deoparte sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2017, 15:18
la 05.09.2017, 15:20
la 05.09.2017, 16:03
la 05.09.2017, 17:47
la 06.09.2017, 08:46
excelenta

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking