Ingrediente
- o buc scrumbie intreaga
- o ceapa potrivita
- 2-3 lg pasta de rosii ( eu am de casa, cu ceapa si busuioc)
- patrunjel verde
- pt marinarea scrumbiei:
- 1 l apa
- 2 foi de dafin
- piper boae
- o lg-ita oregano uscat
- 3 lg otet balsamic sau otet aromatizat( eu am facut de mine)
- 2-3 lg ulei ( indicat cel de masline)
Mod de preparare
Apa impreuna cu foile de dafin, boabele de piper, oregano si otetul se pun la foc si se dau in clocot
Intre timp se curata scrumbia, se taie capul si se lasa in jumatati.
Se ia de pe foc apa si se pune scrumbia in ea, se acopera si se lasa asa vreo 15-20 min. sa se patrunda cu aromele.
Se scoate apoi pe farfurie si dupa ce se racoreste putin se taie bucatele.
Se curata ceapa si se taie de asemenea marunt, se pune peste scrumbie, se adauga pasta de rosii si patrunjelul verde tocat.
Se amesteca usor.Eu nu am adaugat sare, scrumbia fiind sarata.
Se portioneaza in 2 farfurii si se pune uleiul peste ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de scrumbie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|