Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane

Postat de doralinda72 in Salate
7 Mar 2013 | 4415 vizualizari
Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane

E o reteta folosita mai mult de revelion in Grecia, dar mi-a placut mult asa ca m-am gandit sa o fac! Se zice ca spanacul si rodia sunt purtatoare de noroc, dar si ca gust, e nemaipomenit, un dressing unic zic eu!

Ingrediente

  • 300 gr spanac proaspat
  • 6 rosii uscate (care au fost conservate in ulei)
  • 1 ceasca samburi de rodie
  • 1 sfert ceasca (ceai) ulei de masline
  • 1 lingura miere de albine
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri de seminte(muguri) de pin
  • cateva foi de coriandru proaspat
  • 300 gr pui pane http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-pane-42913.html

Mod de preparare

Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!

Pentru sos, incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si piper, completam cu restul de ulei si punem si samburii de rodie, amestecam putin, lasam cca 2-3 minute sa se caleasca  la foc mic, dupa care punem frunzele de coriandru si luam de pe foc.

Asezam intr-o farfurie mare foile de spanac care le strangem putin in mana (ca si si cum mototolim o foaie), apoi punem sosul balsamic, lasand putin deoparte, asezam si pieptul de pui taiat felii si turnam deasupra la pui restul de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu paste si ton

Postat de Bucataras

Salata cu paste si ton

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul...

Citeste continuarea

Salata cu sfecla rosie si oua

Postat de andaoana

Salata  cu sfecla rosie si oua

Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 10:55
bun bun bun
la 07.03.2013, 10:56
foarte buna!
la 07.03.2013, 10:57
buun
la 07.03.2013, 11:00
Ce salata buna ai facut!
la 07.03.2013, 11:03
Şi eu mă repezisem doar la pui adineauri. )

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking