Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
21 Dec 2016 | 3403 vizualizari
Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

Ingrediente

  • 12 creveti mari, intregi (eu am folosit congelati)
  • 200 de grame taitei subtiri din orez
  • 3 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos de peste
  • ulei
  • 1 varf de cutit piper Cayenne
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 2 lime
  • 400 grame morcovi, ceapa verde si sparanghel
  • 100 grame alfalfa
  • 30 grame menta proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 4 linguri iaurt

Mod de preparare

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena. 

Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte. 

Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se indeparteaza pulpa care se adauga intr-un vas mare, impreuna cu 2 linguri de ulei, sosul de soia, sosul de peste, ghimbirul ras, usturoiul pisat si sucul de lime. Se amesteca bine. 

Se adauga 2 linguri de dressing peste creveti si se lasa la marinat. 

Se taie morcovii julienne, iar ceapa verde si sparangehlul rondele. Se adauga peste dressing, impreuna cu menta tocata, alfalfa si taiteii scursi. 

Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mare si se adauga crevetii intr-un singur strat. Se gatesc 3 minute, se intorc, se adauga semintele de susan si se mai lasa 3 minute. 

Se servesc cu salata de taitei si iaurt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2016, 15:12
La fructul pasiuni zau ca m-as baga, dar in rest zic pas...
la 21.12.2016, 15:15
la 21.12.2016, 15:16
la 21.12.2016, 15:17
bun bun
la 21.12.2016, 15:19
eu ma bag

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking