Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

Postat de simona72 in Salate
10 Iul 2013 | 8071 vizualizari
Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

Am vazut reteta asta la bucatarasul nostru Motanel si sincer mi-a ramas gindul la ea,,,am vazut vinetele coapte in vasul Zepter la Irina si nu mi-a venit sa cred...asa ca azi am imbinat cele doua retete vazute. Multumesc dragi bucatarasi pt toate cele invatate de la voi...

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ardei gras copt
  • 1 ceapa
  • 10 ciuperci de marime medie
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • pt maioneza:
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita mustar
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Vinetele spalate si sterse de apa cu un prosop de bucatarie se taie in doua pe lungime. Am pus vasul zepter pe foc cu capacul pus, iar cind acul termocontrol a ajuns la rosu am pus jumatatea de vinata cu tot cu coaja in vas cu partea taiata in sus. Am acoperit vasul, l-am luat de pe foc si l-am lasat pina vinata a fost copata(aproximativ 15 minute). Avind in vedere ca vasul meu este mic si nu incapea decit cite o jumatate de vinata am fost nevoita sa le fac pe rind pe fiecare. Am luat miezul cu o lingura si l-am pus intr-o strecuratoare sa-si lase zeama. Dupa ce sau scurs bine le-am taiat cu tocatorul de vinete, am adaugat ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, ardeiul gras copt pe plita curata de coaja si de cotor si taiat fin cubulete. Ciupercile le-am spalat si taiat marunt din cutit si le-am calit cu o lingurita de ulei de masline in vasul zepter pina zeama de pe ele s-a evaporat. Am facut o maioneza din galbenusul de ou mixat cu putin mustar si mixind am turnat uleiul in fir subtire. Am amestecat maioneza cu celelalte ingrediente pt salata. Am servit cu paine de casa si rosii.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi cu sprot afumat

Postat de merisor67

Salata de cartofi cu sprot afumat

Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu. Intre timp...

Citeste continuarea

Salată de fusilli cu cremwursti

Postat de panacris

Salată de fusilli cu cremwursti

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2013, 20:36
mama mama ce bunatate!
la 10.07.2013, 20:37
Mmmm ca buna mai este cred
la 10.07.2013, 20:38
eu n-am vas zepter
la 10.07.2013, 20:38
super salata de vinete!
la 10.07.2013, 20:42
Super! Mi-ai luat-o înainte, era în plan ptr noua rețetă Zepter!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking