Ingrediente
- 200 g vinete coapte, decojte şi tocate
- 1 ceapă albă
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuş de ou fiert
- 1 gălbenuş de ou crud
- 100 ml. ulei
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă de muştar
Mod de preparare
Începem prin a pregăti maioneza. Într-un bol, punem gălbenuşul fiert şi cel crud. Pisăm foarte bine cu o furculiţă.
Adăugăm muştarul şi amestecăm.
Uşor-uşor punem şi uleiul în fir subţire, amestecând încontinuu.
După ce cantitatea de ulei s-a încorporat în gălbenuşuri, adăugăm sarea.
Vinetele se amestecă cu maioneza şi cu ceapa curăţată şi tocată mărunt.
Se serveşte cu felii de roşii.
Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|