Salată Nicoise

Postat de elucubratiiculinare in Salate
19 Sep 2012 | 10588 vizualizari
Salată Nicoise

Ingrediente

  • Pentru vinaigrette:
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mică tocată,
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate,
  • 1 linguriță frunze de oregano tocate,
  • 1/2 linguriță muștar de Dijon,
  • 4 anșoa,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru Salată:
  • 1 cutie de ton bucăți sau o friptură de ton la grătar,
  • 2 ouă fierte tari,
  • 5 cartofi (de preferat cât mai mici),
  • 4 frunze de salată verde,
  • 2 roșii mici,
  • 1 ceapă roșie,
  • 100 g fasole verde,
  • 1 lingură capere,
  • o mână de măsline Nicoise.

Mod de preparare

Într-un mojar (sau bol) amestecăm ingredientele pentru vinaigrette. Fierbem cartofii cu tot cu coajă, iar dacă nu avem cartofi mici se taie în bucăți mai mici. Fierbem fasolea verde. Pe un platou aranjăm salata verde. Aranjăm cartofii, ceapa roșie tăiată rondele cât mai fine, roșiile tăiate, fasolea verde, măslinele și bucățile de ton. Deasupra aranjăm ouăle tăiate în sferturi și presărăm caperele. Stropim totul cu vinaigrette și servim imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Nicoise

Postat de mihaelar63

Salata Nicoise

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  . Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele . Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le...

Citeste continuarea

Salata nicoise

Postat de Irina

Salata nicoise

Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2012, 14:56
BUNA
la 19.09.2012, 15:36
buna
la 19.09.2012, 15:43
foarte buna
la 19.09.2012, 16:06
place
la 19.09.2012, 16:21
bun...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking