Salata pentru Anul Nou – “Advent”

Postat de camelia75 in Salate
8 Mai 2013 | 15583 vizualizari
Salata pentru Anul Nou – “Advent”

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion. Va asigur ca merita incercata!

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat)
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat (reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar,
  • 1/2 rodie

Mod de preparare

1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.

2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.

3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.

4.Ceapa se spala, apoi se taie marunt.

5.Ouale se fierb timp de 7 minute,apoi le taiati fasii.

6.Sunca de pui se taie fasii.

7.Castravetii si gogosarul se taie marunt,apoi se lasa la scurs.

8.Intru-un bol amestecati castravetii,gogosarul,sunca si maioneza.Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Montarea salatei pe platou:

1.Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper,apoi puneti un strat de morcovi. Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.

2.Asezati stratul de oua,apoi amestecul de maioneza,ceapa verde si broccoli.

3.Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza,le rulati,apoi le asezati in spatiile lasate libere.Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.

4.Decorati cu marar si rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata pentru Anul Nou – “Advent”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de ton cu oua fierte

Postat de merisor67

Salata de ton cu oua fierte

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai...

Citeste continuarea

Pui cu legume in aspic

Postat de eumimi

Pui cu legume in aspic

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2013, 17:29
Arata nemaipomenit si e potrivita si de Pasti nu numai de Craciun!
la 08.05.2013, 17:36
Bunaaaaa!
la 08.05.2013, 18:01
Ce bine arata !
la 08.05.2013, 18:06
arata bine
la 08.05.2013, 18:07
buna salata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking