Sandwich cald cu oua posate

Postat de Dya in Sandvisuri
28 Ian 2014 | 5355 vizualizari
Sandwich cald cu oua posate

Ideea de ou posat a pornit de la Simona, care m-a facut curioasa. Asa ca am dat o cautare pe google, am aflat ca totusi nu sunt chiar atat de deficil de pus in practica, fapt pentru care am incercat si eu. Sunt multumita de rezultat :) chiar daca se putea mai bine!

Ingrediente

Pentru sandwich ne sunt necesare:

  • doua felii groase de paine
  • 100 gr ciuperci
  • o bucata de praz
  • un ardei gras rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 200 gr cascaval Delaco
  • 2-3 fire de marar proaspat

Pentru ouale posate ne sunt necesare:

  • 2 oua proaspete
  • 100 ml otet
  • 2 litri apa

Mod de preparare

Taiem ciupercile si ardeiul gras in felii. Le asezam intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si le calim usor. Cand sunt rumenite, adaugam prazul si ceapa verde tocate/feliate si le mai lasam pe foc cam 3-4 minute. Le scoatem apoi din tigaie cu ajutorul unei palete/spumiere, lasandu-le sa se scurga bine de uleiul absorbit.

Intre timp, pregatim ouale. Punem cei 2 litri de apa la fiert, adaugam otetul si incalzim apa pana la punctul de fierbere, fara a o da in clocot. Spargem oul in apa si il lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, fara a il atinge (doar daca se lipeste de vasul in care fierbe, il miscam usor). Il scoatem apoi, cu grija, pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. La fel procedam si cu cel de al doilea ou.

Trecem apoi la "montarea" sandwich-ului: Pe cele doua felii de paine, asezam 3-4 felii de cascaval si legumele rumenite. Le punem apoi in tigaia unsa cu ulei, la foc potrivit si le lasam 4-5 minute pana incepe sa se topeasca cascavalul. Le scoatem din tigaie, presaram putin cascaval ras si marar verde, asezam ouale posate si le servim imediat, cat sunt inca calde. Pofta buna!

 
  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cald cu oua posate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne

Postat de merisor67

Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne

Preparam un aluat ca de paine cu cartofi. Imi place acest aluat ca iese foarte pufos. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putina...

Citeste continuarea

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare

Postat de simona72

Sandvis  dulce pentru pauza de relaxare

Taiem chifla in doua pe lungime. Stropim feliile pe partea taiata cu cativa stropi de ulei de masline. Punem feliile, cu fata in jos, intr-o tigaie gril bine incinsa. Lasam feliile 1-2 minute pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2014, 11:49
bun
la 28.01.2014, 11:51
Foarte bun!
la 28.01.2014, 11:54
Salivezi instat cand il vezi!
la 28.01.2014, 11:56
Cat este de bogat , si arata delicios
la 28.01.2014, 12:00
Bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking