Ingrediente
- 500 g faina;
- 350 g branza;
- 150 g unt;
- 100 g smantana;
- doua oua;
- un galbenus + doua linguri lapte pentru uns;
- seminte de floarea-soarelui si de susan.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se intinde pe masa de lucru si se decupeaza saratelele, taind fasii lungi de circa 1 cm latime. Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul batut cu lapte si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|