Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

Postat de AnyCostescu in Pui
26 Mar 2014 | 3128 vizualizari
Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

MINUNATE!!! Incercati cu incredere >:D

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1 legatura spanac
  • 1mana ghebe
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 250 g orez
  • 500 g carne tocata de pui (eu am luat gata marinata)
  • 1 cesaca ulei
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper

Mod de preparare

Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori.

Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa clocotita.

Ghebele se spala bine si se pun la fiert . Schimbam apa de 3-4 ori.

Ceapa se curata si se toaca. Se pune la calit in ulei> Adaugam morcovii curatati si razuiti . Calim circa 5 minute si lasam sa se raceasca . 

Intr-un vas incapator punem spanacul pe care l-am tocat marunt , ghebele maruntite la robot (merg si la blenderul vertical), ceapa si morocvul, carnea tocata, orezul ,bulion,  sare si piper. Amestecam bine ! De preferat cu mana ca sa se amestece bine toate ingredientele. 

Cu aceasta umplutura , umplem fiecare frunza de varza ( pe care am portionat-o inainte).

Pe fundul unei oale mari punem resturile de la varza , apoi asezam sarmalele. Acoperim cu apa si le fierbem circa 1 ora jumatate (depinde cat de tare e varza)

Eu am servit sarmalele cu un sos de smantana cu hrean . 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Shaorma la farfurie

Postat de MotanLaOale

Shaorma la farfurie

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....

Citeste continuarea

Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Postat de simona72

Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2014, 13:32
Imi place!
la 26.03.2014, 13:38
Super!
la 26.03.2014, 13:40
delicios
la 26.03.2014, 13:48
la 26.03.2014, 13:55
foarte buneee

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking