Sarmale in varza dulce cu orez, ciuperci si fructe uscate

Postat de ancutsa in Mancaruri de post
21 Sep 2018 | 4025 vizualizari
Sarmale in varza dulce cu orez, ciuperci si fructe uscate

O reţetă de post dragă mie, pentru că o am de la bunica mea (din partea mamei). Este o reţetă de post. Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 1 varza alba
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • sare-după gust
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceaşcă cu orez
  • 2 linguri stafide
  • 1 mână de mieji de nucă
  • 1 ceaşcă cu apă
  • 1 castronel roşii în bulion
  • Pentru sos:
  • 2 linguri pastă de tomate+1 ceaşcă cu apă
  • 1 gogoşar

Mod de preparare

 

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor lăsa sucul, apoi şi orezul spălat bine, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă stafidele şi miejii de nucă rumeniţi înainte în cuptor şi tăiaţi grosier. Se lasă amestecul la răcit. 

Se pune la fiert într-o oală, apă cu puţină sare. Se curăţă cotorul verzei, iar când apa clocoteşte, se scufundă varza cu partea scobită în jos. Se întoarce varza şi se lasă până încep să se desprindă frunzele. Dupa aceea, se scoate frunză cu frunză pe o tavă şi se lasă la răcit.

 Se pune din umplutura de mai sus câte un pic pe fiecare frunză, care se împătureşte. Varza rămasă se toacă mărunt.

Într-o cratiţă adâncă unsă cu puţin ulei, se aşază pe fund un rând de varză tocată, apoi se aşază sărmaluţele de jur împrejur, lăsând un spaţiu în mijloc, care se umple cu varză tocată, gogoşarul spălat şi tăiat feliuţe, apoi iar varză tocată, apoi roşiile. Se pune deasupra pasta de tomate desfăcută într-o ceaşcă cu apă. Se acoperă cu apă şi se dă cratiţa la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi 40 de minute.

 

Porţii: 8

Timp de pregatire: 40min

Timp de coacere: aprox 1h 40min

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/sarmale-in-varza-dulce-cu-orez-ciuperci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza dulce cu orez, ciuperci si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

Postat de oanapl

Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul...

Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR

Cartofi manastiresti (de post)

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2018, 20:47
bune
la 21.09.2018, 20:58
la 21.09.2018, 21:01
Ce sarmale faine, cu ingrediente deosebite...!
la 21.09.2018, 21:05
Uau
la 21.09.2018, 21:10
Interesant !

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking