Ingrediente
- Foi de tei de la lastari tineri
- 500 g ceafa porc sau carne de porc cu un pic de grasime
- Un praz mare
- 4 cepe
- Un morcov mare
- 2 linguri pasta de rosii
- O ceasca de orez
- 4-5 linguri ulei pentru sotat
- 2-3 linguri pentru vas.
- Verdeata de primavera (cozi de ceapa verde,patrunjel,loboda,spanac,marar) dupa plac
- Sare dupa gust
- Piper dupa gust.
- O crenguta de cimbru
- O cana de bors de buna calitate.
Mod de preparare
Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.
Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.
Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste carne impreuna cu restul ingredientelor.
Foile se lasa timp de un minut in apa clocotita, apoi se scot si se introduc intr-un vas cu apa rece. Se lasa la scurs.
Se formeaza sarmalutele si se asaza in vasul de ceramica in care prealabil s-au adaugat 2 -3 linguri de ulei. Se formeaza si se asaza astfel sarmalele pana se termina compozitia.
Se adauga o crenguta de cimbru si se toarna cana de bors, apoi se completeaza cu apa, pana sunt acoperite sarmalele.
Se seteaza aparatul pe "high" pentru 7 ore.
Se servesc cu smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|