Ingrediente
- 1 kg carne tocată de porc
- varză murată
- 1 ceapă mare
- slănină afumată
- orez
- piper
- cimbru
- mărar uscat
- pastă de tomate
- 2 căni cu vin alb
Mod de preparare
Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.
Se taie foi potrivite care se ţin în apă rece pentru 15 minute. Se scurg, apoi se formează sărmăluţele.
Se pun într-un vas de cuptor împreună cu slăninuţa afumată, se presară cimbru şi mărar uscat şi se adaugă apă cât să le acopere şi se dau la foc potrivit. După ce au început să fiarbă se pune şi o cană cu vin.
Când sunt aproape gata se amestecă pasta de tomate cu restul de vin şi se toarnă peste sărmăluţe. Se lasă să scadă bine.
Se servesc neapărat cu mămăliguţă şi ardei iute, eventual smântână.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe fierte cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|