Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Postat de Sidy in Vita
25 Oct 2012 | 3692 vizualizari
Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Toata familia adora aceste sarmalute de primavara, cu gustul lor suav.De obicei, prima data le fac de Paste... Stiu ca fiecare aveti propria varianta favorita, asa ca va recomand din suflet si aceasta reteta.

Ingrediente

  • 800 g carne tocata amestec
  • 150-200 g orez
  • 30 foi de stevie
  • 1 ceapa
  • 100 g macris
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte prins(iaurt)
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Tocam marunt mararul.

Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper.

Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede.

Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija pentru ca se rup usor.

Intr-un vas uns cu putin ulei , punem un pumn de macris neoparit apoi montam sarmalutele, punem deasupra restul mararului tocat si macrisul.

Acoperim cu apa sarmalutele si le lasam sa fiarba la foc mic cam o ora.

Cand sunt fierte rasturnam peste ele laptele prins amestecat cu 50 ml apa si miscam cratita de toartele laterale sa ajunga laptele prins pina jos in cratita.

Lasam sa dea in clocot si sarmalutele sunt gata.

Pofta mare ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie ( toitike)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb

Postat de gaby_d

Chiftelute cu sos alb

Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana. Amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2012, 08:24
delicioase, sunt printre mancarurile mele favorite
la 25.10.2012, 08:45
foarte bune
la 25.10.2012, 08:55
la 25.10.2012, 08:55
foarte bune, bunica ne facea sarmale in frunze de stevie, eu nu am incercat
la 25.10.2012, 09:03
bune sarmalutele

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking