Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

Postat de panacris in Fructe de mare
21 Mai 2014 | 8376 vizualizari
Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

O provocare pentru un concurs pe site-ul Divei in bucătărie, s-a finalizat cu premiul I. Acum pot aduce rețeta și aici! Vă asigur că e deosebit de rapidă și gustoasă.

Ingrediente

  • Paste Băneasa scoici cca. 250 g.,
  • moluște (adică scoici) congelate cca. 200 g.,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Unt 50 g.,
  • Vin rose cca. 100 ml,
  • Roșii cherry cca. 150 g.,
  • Sare iodată 2 g.,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g.
  • , Mărar proaspăt 3-4 fire.

Mod de preparare

Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la călit în tigaia Doubleta sau DryCooker, în amestecul de ulei de măsline și unt, cca.3 minute la foc mare, se adaugă scoicile congelate, se acoperă, apoi se lasă la gătit înăbușit cca. 10 minute la foc mediu.

După ce s-a evaporat lichidul se adaugă vinul, roșiile cherry și se mai lasă un pic la gătit, se asezonează cu mărar tocat mărunt.

Pastele fierte se strecoară, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează la cald până la servire. Pe farfuria fierbinte se așează artistic, moluștele, adică scocicile, înconjurate de pastele în formă de scoici, roșii și se stropesc cu sosul de unt și vin.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Frigarui de creveti

Postat de RuxyRux

Frigarui de creveti

Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar,  ulei de masline si se...

Citeste continuarea

Midii cu lapte de cocos

Postat de AlexTeacher

Midii cu lapte de cocos

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2014, 09:20
vrei sa lesin pana la ora 1? Minunata reteta
la 21.05.2014, 09:24
foarte buna , vreau si eu o molusca , felicitari
la 21.05.2014, 09:29
Super ! Felicitari !
la 21.05.2014, 09:29
Foarte bine arata
la 21.05.2014, 09:35
vreau si eu o portie

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking