Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante

Postat de mirela0911 in Dulciuri
7 Noi 2013 | 43390 vizualizari
Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante

Sunt proaspat facute, calde, crocante ....... delicioase! Serviti, va rog! Aceste scoruse sau minciunele sunt un deliciu pe care ni-l facea si bunica in copilarie. Aceasta este o reteta simpla, fara aluat dospit, se face usor si sunt savurate pana la ultima bucatica. Pentru Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, lapte, zahar, smantana si faina.

Ingrediente

  • Ingrediente Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante
  • 2 oua
  • 500ml lapte
  • 3 lg de zahar
  • 1 lgt sare
  • 1lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 lg pline de smantana
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Cum se prepara Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante

Intr-un vas se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, se adauga ouale batute, smantana si restul ingredientelor, apoi la final se adauga faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare. 

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul in foaie de grosime potrivita si se taie pe lungime fasii late de cca 4 cm apoi pe latime de cca 7-8 cm. Cu un cutit se face o gaura in mijloc. Se ia un capat si se trece prin gaura respectiva rasucindu-se aluatul.

Intr-o craticioara se pune ulei la incins si se prajesc scorusele. Se servesc caldute ninse cu zahar pudra.

Poti incerca si reteta de Gogosi crocante cu sirop, abolsut delicioase sau reteta de Uscatele, asa cum le savuram in copilarie, pudrate cu zahar si bune.

Iti recomandam si reteta de Gogosi rasucite de care te vei indragosti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pancakes cu zmeura si miere

Postat de gurita_ta2005

Pancakes cu zmeura si miere

Ouale se amesteca pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,esentele faina si praful de copt si lapte. Se adauga si zmeura,si se amesteca incet cu o lingura.Compozitia trebuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Desert gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2013, 19:12
Bunica imi facea, ce bune
la 07.11.2013, 19:15
sau uscatele
la 07.11.2013, 19:15
si eu fac si imi plac mult scoverzi sau csorege cum le zic eu pe maghara )
la 07.11.2013, 19:17
la 07.11.2013, 19:29
ooooooooooooooo.......ce mult imi plac.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking