Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
1 Apr 2016 | 11915 vizualizari
Scovergi reteta clasica

În rețeta de față am optat pentru a le face sărate și de post, servite fiind la micul dejun alături de un ceai bun și zacuscă de legume.  

Ingrediente

  • 700-750 g făină
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 250 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Preparăm apoi maiaua.

Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și omogenizăm din nou.

Acoperim bolul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm maiaua la dospit până când își dublează volumul.

Facem o adâncitură în făina din vas și turnăm maiaua acolo.

Încălzim restul de apă și topim sarea în ea.

Începem să strângem făina de pe marginile vasului peste maia, folosindu-ne de o spatulă.

Picurăm treptat și apa caldă și amestecăm bine până când se omogenizează aluatul.

Îl frământăm apoi cu mâinile și ne oprim când obținem un aluat ferm și nelipicios.

Îl acoperim și îl lăsăm 30 de minute la dospit.

Apoi, rupem bucăți din aluat, cât mingea de tenis și le aplatizăm pe blatul înfăinat.

Le dăm o formă alungită și le presăm bine cu degetele.

Le lăsăm la odihnit 5-10 minute, apoi punem uleiul la încins, într-un vas, la foc mediu spre mare.

Când uleiul începe să fiarbă pe margini, plonjăm scovergile în el, atâtea câte încap.

Eu am preparat câte două.

Le lăsăm un minut pe o parte, până se rumenesc frumos, apoi le întoarcem și pe partea cealaltă.

Le scoatem apoi pe prosoape absorbante.

Sunt tare de efect, mai ales că unele se umflă în timpul prăjirii și creează goluri la mijloc, unde putem să adăugăm diverse ingrediente cu care le servim.

Sper că v-am captat atenția cu această rețetă clasică de scovergi și sper să vă fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Legume la Actifry

Postat de panacris

Legume la Actifry

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute....

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de Irina

Fasole batuta

Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2016, 10:37
Ce-mi plac! Imi amintesc de copilarie!
la 01.04.2016, 10:40
la 01.04.2016, 10:42
Tare bune! Si daca sunt si de post...cu atat mai bine!
la 01.04.2016, 10:51
bune bune
la 01.04.2016, 10:58
Foarte bune! Bunica ne facea mereu !

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking