Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun

Postat de bucatarasa in Mancaruri de legume
16 Mai 2024 | 604 vizualizari
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun

Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun este un preparat culinar originar din nordul Africii si a devenit extrem de popular in intreaga lume, mai ales in tarile din Orientul Mijlociu si din regiunea mediteraneana. Este un fel de mancare care consta in oua fierte intr-un sos de rosii condimentat cu diverse ierburi si mirodenii.

Pentru a pregati shakshouka, se incepe cu un sos de rosii bogat si aromat, care este gatit impreuna cu ceapa, ardei gras, usturoi si alte condimente cum ar fi boiaua de ardei dulce, chimenul si coriandrul. Uneori se adauga si ardei iute pentru un pic de picanterie.

Odata ce sosul de rosii este gata, ouale sunt sparte cu grija deasupra acestuia si se lasa sa fiarba pana cand albusurile sunt coapte, dar galbenusurile raman moi si putin lichide. Acest lucru creeaza o textura delicioasa si un amestec cremos intre oua si sosul aromatic.

Shakshouka poate fi servita ca mic dejun, pranz sau cina si este adesea acompaniata de paine proaspata, cum ar fi pita sau baghete crocante, pentru a inmuia sosul delicios. Este o mancare versatila, satisfacatoare si plina de arome, care isi are originea in bucataria traditionala nord-africana, dar a devenit o preferata in bucatariile din intreaga lume.

Ingrediente

  • Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 ardei gras (rosu sau galben), taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 conserva de rosii tocate (aproximativ 400g)
  • 1 lingurita de boia dulce de ardei
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • Sare si piper dupa gust
  • 4 oua
  • Otet de cidru de mere (optional, pentru gust)

Mod de preparare

Cum se prepara Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca sau o cratita la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras si gatiti-le pana cand devin moi, cam 5-7 minute.

Adaugati usturoiul si gatiti-l inca 1-2 minute, pana cand devine aromat.
Adaugati rosiile tocate, boiaua dulce de ardei, chimionul si coriandrul. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati sa fiarba usor timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa putin.

Faceti cate un mic spatiu pentru fiecare ou in sosul de rosii cu o lingura. Spargeti fiecare ou in spatiul respectiv. Acest lucru ajuta la mentinerea oualor separate in timp ce fierb.

Reduceti focul la minim, acoperiti tigaia cu un capac si lasati ouale sa fiarba pana cand albusurile sunt coapte, dar galbenusurile sunt inca moi si putin lichide, timp de aproximativ 5-7 minute.

Optional, puteti adauga putin otet de cidru de mere pentru un gust usor acrisor si echilibrat.

Serviti shakshouka direct din tigaie, presarand deasupra verdeturi proaspete tocate, cum ar fi patrunjel sau coriandru. Se serveste de obicei cu paine proaspata sau pita pentru a inmuia sosul delicios. Recomandam si falafel sau hummus. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Menemen turcesc

Postat de caroline

Menemen turcesc

Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri.  Se taie apoi fasii de grosime potrivita.  Ceapa o spalam si o taiem rondele . ...

Citeste continuarea

Chiftele de legume cu urzici

Postat de Ksenya

Chiftele de legume cu urzici

  Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2024, 13:58
la 28.05.2024, 19:53
Un preparat foarte bun, il pregatesc si eu des pentru ai mei!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking