Sirop din flori de iasomie

Postat de panacris in Sirop / Compot
1 Iun 2016 | 5959 vizualizari
Sirop din flori de iasomie

Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de sezon și la îndemâna oricui ;)

Ingrediente

  • Flori de iasomie cca. 300 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă plată 1000 g,
  • Lămâie 1 bucată.

Mod de preparare

Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul.

Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă să dea, două trei clocote.

 După ce s-a oprit focul se adaugă florile de iasomie, se amestecă ușor până se înglobează în sirop, atenție focul e oprit și se lasă la infuzat, până ce siropul ajunge la temperature camerei.

 Apoi se strecoară și se pune în sticle, ce se căpăcesc, etichetează și se pun în cămara, la odihnă.

 Rețeta e simplă, aromată și delicioasă.

 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de iasomie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

Sirop din flori de salcam

Postat de farfuriavesela

Sirop din flori de salcam

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat. Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2016, 20:59
Nu am baut niciodata, dar cred ca e tare aromat!
la 01.06.2016, 21:00
Nici eu n-am baut sirop de iasomie, dar imi place floarea
la 01.06.2016, 21:02
Fetelor e premieră și ptr mine O să aduc la Marea Întâlneală din vară
la 01.06.2016, 21:26
De iasomie nu stiam..
la 01.06.2016, 21:28
Sunt tare curioasa ce gust are...sa aduci la degustat

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking