Slim Pear Tart

Postat de rhapsody in Prajituri
22 Oct 2012 | 3075 vizualizari
Slim Pear Tart

Am rezistat eroic aproape o saptamana fara dulciuri, dar pana la urma am dat chix... :"> Duminica am facut aceasta tarta din dorinta de a manca ceva dulce si sanatos dar nu foarte caloricos :P Cineva era foarte amuzat ca mi-a iesit o tarta subtire, "frantuzeasca" :)) dar a fost extrem de multumit de gustul divin al acesteia. Va invit si pe voi la o feliuta din aceasta minunatie.

Ingrediente

  • Blat:
  • 65 g germeni de grau
  • 25 g complex tarate (grau, orz, secara)
  • 12 g tarate Psyllium
  • 1 ou
  • 1/2 lg miere (optional)
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg iaurt fara grasime
  • 2 pere potrivite ca marime
  • Decor:
  • 2 lg iaurt degresat
  • 1/2 lgt miere
  • 10 migdale
  • 2 pere mici
  • 200 ml vin rosu
  • 1 baton scortisoara

Mod de preparare

Blat:

 1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.

 2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 15-20 min.

 Decor:

 1. Spalam, cojim si scoatem semintele perelor.

 2. Punem vinul cu scortisoara la fiert (10-15 min). Punem si perele in vin ca sa le imbatam putin...

3. Scoatem perele, si dupa ce s-au racit le feliem.

4. Dam midalele prin razatoare.
 
5. Amestecam iaurtul cu mierea.


Asamblare: Punem pe tarta racita iaurtul amestecat cu mierea, perele feliate si migdalele razuite... Si cam asta-i tot! Bon Appetit!

Nota: Puteti folosi inlocuitor de zahar (dar sa fie natural) ;)    

Daca ti-a placut reteta noastra "Slim Pear Tart" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura Somloi

Postat de rocsi_1612

Reteta de prajitura Somloi

Iata cum se prepara reteta de prajitura Somloi Blatul cu vanilie: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul pe rand, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Pandispan cu cirese

Postat de caroline

Pandispan cu cirese

Spalam ciresele,le rupem codita si le scoatem samburii. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu un praf de sare.Mixam la viteza maxima pana ce se deschid usor la culoare. Adaugam zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2012, 12:10
la 22.10.2012, 12:10
place
la 22.10.2012, 12:25
eu ma declar multumita si daca-i asa subtirica si saraca in calorii
la 22.10.2012, 12:36
bunatate!!!
la 22.10.2012, 12:43
Foarte fain, bravo .

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking