Ingrediente
- Socata reteta bunicii
- 10 flori de soc
- 4,5 l apa
- 600g zahar
- 1 lamaie mare
- 10g drojdie proaspata
Mod de preparare
Socata reteta bunicii
Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati, le punem la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.
Zaharul il punem la caramelizat intr-o cratita la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar dam cratita deoparte si amestecam pana se topesc toate cristalele de zahar. Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.
Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata. Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta si riscati sa curga lichidul pe afara!
Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara. Din cand in cand amestecam si gustam sucul.
Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat strecuram sucul si il turnam in sticle. Se pastreaza la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, suc din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|