Soft French Bread Rolls

Postat de rocsi_1612 in Piine
21 Sep 2017 | 4681 vizualizari
Soft French Bread Rolls

Reteta asta m-a cucerit la prima vedere. Cum a pus Carmen poze cu painicile astea, cum am salivat. Am zis sa le incerc si eu, sa vad ce si cum. Au iesit niste pufosenii irezistibil de bune, nemaipomenite, grozave! Asa ceva sa tot faci si sa tot mananci, pe cuvant de moldoveanca!
Multumesc mult Carmen pentru reteta asta minunata! 

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 180 ml apa
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 50 unt de la temperatura camerei
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • susan

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata.
Adaugati laptele si apa, caldute.
Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta.
La final, puneti untul taiat cubulete si framantati sa fie bine incorporat.
Acoperiti aluatul si il lasati la dospit o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnati pe masa de lucru si il impartiti in 12 bile.
Luati prima bila, o intindeti sub forma unui dreptungi, apoi rulati. La fel procedati cu toate.

Asezati painicile obtinute intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si le lasati 15 minute la odihnit.
Bateti oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungeti.
Presarati mac si susan deasupra.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.

Daca va mai raman, le pastrati intr-un bol acoperit bine cu folie alimentara.
Sunt grozave si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soft French Bread Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine bruna

Postat de mihaelar63

Paine bruna

Am pus faina intr-un vas incapator . Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina . Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu...

Citeste continuarea

Colacul Mirelui

Postat de Bucataras

Colacul Mirelui

În Moldova există obiceiul schimbului de colaci între mire și mireasă: vornicelul îi întinde miresei colacul mirelui și în schimb primește colacul miresei. După...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2017, 19:43
Ce bine arata, mai ca-ti vine sa le musti....
la 21.09.2017, 20:15
Cleme, daca ai sti ce pufoase sunt!
la 21.09.2017, 20:23
Ma cam bate gandul sa le incerc, prea arata apetisant....
la 21.09.2017, 20:26
Frumușele, rumenele, pufoșele, bune de răsfățat papilele cu ele
la 21.09.2017, 20:26
Vai , ce bine arata!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking