Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Postat de rocsi_1612 in Somon
29 Noi 2013 | 23974 vizualizari
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Vin cu o propunere mai noua pentru week-end ca este dezlegare la peste, cel putin pentru mine este ceva mai nou. Nu am incercat niciodata sa fac piureuri de alte legume in afara de cartofi, insa de aceasta data am vrut un preparat putin mai elegant daca pot sa zic asa. Puteti pregati piureurile de legume de post folosind putin ulei in loc de unt.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 bucati somon
  • 2 linguri ulei
  • piper alb
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • Pentru piureul de mazare:
  • 250 gr mazare la cutie
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • 1 lingura unt
  • Pentru piureul de morcovi:
  • 2 morcovi potriviti
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
  • Pentru sosul de mustar:
  • 1 lingura de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri zeama de lamaie
  • 1 crenguta marar verde
  • 1 varf de lingurita sare
  • 8 boabe de piper

Mod de preparare

Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile de somon peste acest amestec, le tavalim pe ambele parti, il acoperim si il dam la frigider macar pentru 1 ora ( eu l-am lasat o noapte la frigider).

Piureul de mazare:

Trecem mazarea pe sub un jet de apa, apoi o punem intr-o cratita cu apa si ceapa curatata si taiata bucati. Le asezam pe foc si lasam sa fiarba pana ceapa este patrunsa deoarece mazarea era fiarta, doar putin mai trebuia. Cand este patrunsa ceapa, scurgem de apa, punem sare dupa gust, untul si cu o presa de piure pasam pana obtinem o consistenta cremoasa.

Piureul de morcovi:

Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Ii punem la fiert cu putin piper si cand sunt bine fierti ii scurgem de apa. Condimentam cu sare dupa gust, adaugam untul si il pasam bine sa devina cremos.

Sosul de mustar:

Spalam mararul si il tocam marunt. Punem toate ingredientele intr-un bol mic, in afara de zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.
Turnam treptat zeama de lamaie pana subtiem putin sosul si este pe gustul nostru.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei, il punem la incins, rumenim bucatile de peste pe ambele parti la foc potrivit si il scoatem pe o farfurie.

Asezam pe un platou piure de mazare, apoi piure de morcovi, alaturi o felie de somon, iar peste peste putin sos de mustar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Somon cu sos aioli in pergament

Postat de RuxyRux

Somon cu sos aioli in pergament

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet...

Citeste continuarea

Medalion de somon la gratar

Postat de ela

Medalion de somon la gratar

Pregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul. Punem pestele intr-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2013, 19:42
Minunat arata Rocsi draga!!! Intradevar un preparat rafinat...nici eu nu am mai facut piure din alte legume decat din cartofi, merita incercat!
la 29.11.2013, 19:43
buunnn!!!si ce bine arata!!!
la 29.11.2013, 19:48
Gust bun şi bun gust!
la 29.11.2013, 19:49
ce elegant !
la 29.11.2013, 19:50
Bravo, Rocsi! Arata minunat!
bafta la concurs!

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking