Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii

Postat de ctlina in Cook and smile
5 Noi 2017 | 3317 vizualizari
Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii

Rezultatul este proaspăt, racoritor și foarte aromat. Este un preparat din pulpa de fructe si sirop de zahar. Spre deosebire de inghetata nu contine lapte sau smantana. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/sorbet-de-pepene-galben-limoncello-si.html

Ingrediente

  • 450 g pulpa de pepene galben
  • 150 ml de apa
  • 130 g de zahar
  • 2 fructe pasiunii
  • 1 lingura lichior de lamaie limoncello
  • 2 albusuri de ou

Mod de preparare

Se prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească.

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se scoate pulpa si se da prin mixer. Se amestecă piureul de pepene galben cu lichiorul limoncello si cu siropul racit.

Taiati fructele pasiunii in 2, scoateti pulpa si semintele si treceti-le printr-o sita pentru a recupera sucul. Pastrati o lingura de seminte.

Adaugati sucul si semintele in piureul de pepene.

Bateti albusurile spuma si le incorporati .

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.

Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.

Daca nu aveti sorbetiera, turnati compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si dati-o la congelator 30 de minute.

Scoateti, mixati si dati din nou la congelator timp de 30 de minute.

Repetati de 2 ori. Astfel sorbetul nu va avea cristale de gheata.

Gustul pepenului galben este predominant, acest sorbet este de mare finețe, il voi reface cu siguranta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Postat de gurita_ta2005

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Frigarui din miez de lapte pentru copii by Delaco, cu struguri de 2 feluri, zmeura, afine si mure

Postat de AlexTeacher

Frigarui din miez de lapte pentru copii by Delaco, cu struguri de 2 feluri, zmeura, afine si mure

Asezati strugurele alb pe frigaruie, urmat de bucatica de branza Delaco, apoi o buc de afina, strugure roz si alta bucata de branza, zmeura afina, alta bucata de strugure alb si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 10:33
Ce desert delicios!
la 05.11.2017, 10:44
la 05.11.2017, 12:21
Immm, ce bun!
la 05.11.2017, 12:27
Minunat
la 05.11.2017, 12:39
Ce bibe arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking