Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati.
Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz.
Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii.
Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava.
Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava, stropim cu ulei de masline.
Introducem tava in cuptor, pornim cuptorul la 160 grade C si lasam 20-30 minute.
Oprim cuptorul si lasam sa racoreasca putin compozitia.
Transferam intr-o cratita si, cu un blender vertical, aducem rosiile la consistenta dorita, mai mult sau mai putin pasat, dupa cum va place.
Punem oala pe foc mic, adaugam sare si lasam 15-20 minute.
Gustam sosul si, daca e acru, adaugam zahar, dupa gust. Daca rosiile sunt coapte bine, nu e nevoie de zahar.
Sterilizam borcanele 3 minute la cuptorul cu microunde, capacele le fierbem cateva minute.
Umplem borcanele cu sos, inchidem ermetic si le intoarcem cu gura in jos. Acoperim cu o patura. Lasam pana se racesc complet.
La o tava de aragaz inalt, mi-au iesit 6 borcane de 370 ml.