Ingrediente
- Ingrediente Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
- 400 g spaghete
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 morcov, tocat marunt
- 2 tije de telina, tocate marunt
- 500 g carne tocata de vita (sau un amestec de vita si porc)
- 800 g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 pahar de vin rosu (optional)
- 200 ml supa de vita (sau apa)
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- Sare si piper dupa gust
- Parmigiano-Reggiano ras, pentru servit
Mod de preparare
Cum se prepara Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Pregatirea legumelor: Incepeti prin a toca marunt ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Acestea vor forma baza aromata a sosului.
Sotarea legumelor: Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si telina si gatiti pana cand legumele se inmoaie, aproximativ 5-7 minute.
Gatirea carnii: Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti-o pana se rumeneste, amestecand frecvent pentru a desface bucatile de carne. Daca folositi vin, turnati-l acum si lasati-l sa se evapore cateva minute.
Adaugarea rosiilor si a condimentelor: Adaugati rosiile tocate, pasta de tomate, oregano, busuiocul, sarea si piperul. Turnati supa de vita si amestecati bine.
Fierberea sosului: Reduceti focul la mic si lasati sosul sa fiarba incet timp de 1-2 ore, amestecand ocazional. Sosul va deveni mai gros si aromat pe masura ce fierbe.
Gatirea pastelor: Intr-o oala mare cu apa sarata, fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet pana cand sunt al dente. Scurgeti-le bine.
Servirea: Distribuiti spaghetele pe farfurii si turnati sosul Bolognese deasupra. Presarati Parmigiano-Reggiano ras si serviti imediat cu paine de casa si o salata de rosii. Recomandam si spaghete picante. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|