Ingrediente
Pt.chiftele:
- 1 kg carne tocata de pui
- 1 buc morcov
- 1 cartof
- 1 ceapa mica
- 3-4 catei de usturoi
- 2 oua mici
- 1 lg patrunjel verde tocat
- sare, piper Delikat proaspat macinat
- condimente pt. chiftele Delikat
- 1-2 lg pesmet dupa caz
Pt.sos:
- 1 ceapa mare
- 3 lg ulei
- sare, piper Delikat proaspat macinat
- 1 conserva rosii cuburi
- 1 lgt zahar
- amestec de ierburi italiene Delikat
- 1 pachet de spaghete
- patrunjel verde tocat
- parmezan ras
Mod de preparare
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se adauga ouale, patrunjelul, sarea, piperul si condimentele pentru chiftele. Se amesteca pentru a se omogeniza totul bine si se adauga 1-2 lg de pesmet daca este prea moale compozitia.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se formeaza intre palme chiftelele si se asaza pe tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca. Se verifica si se intorc si pe partea cealalta.
Intre timp se pun spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, se clatesc usor si se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu putina sare. Se adauga rosiile din conserva, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga si zaharul (dupa gust). Se amesteca totul bine si se lasa sa dea cateva clocote. La final se adauga amestecul de ierburi italiene. Se amesteca si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Se ia un vas de yena care se unge cu putin ulei. Se pun spaghetele in vas iar deasupra se toarna sosul. Se amesteca usor, se pun chiftelutele si se da la cuptor vasul pentru 15 minute la 180 de grade C.
Se servesc cu patrunjel verde tocat si parmezan ras.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|